miércoles, 22 de diciembre de 2010

RECUPERACIÓ

Recuperació de la matèria durant el curs.

Donades les característiques d’aquesta matèria amb continguts que es van acumulant i que tornen a aparèixer de forma cíclica, i donat també que l’avaluació es continua, formativa i sumativa, l'alumne que no aconseguisca superar alguna avaluació, la recuperarà aprovant la següent, tenint oportunitats fins a l’avaluació final. Si la professora ho considera oportú podrà facilitar-li material de recolzament extra per tal d’ajudar en el seu progrés. 


Examen de Setembre.

Els alumnes que no superen en qualsevol dels cursos de l’ESO i Batxillerat, podran realitzar una prova extraordinària al mes setembre abans del començament del següent curs. Aquesta prova avaluarà els continguts mínims i tindrà una forma semblant a la de les proves realitzades durant el curs. Es a dir, s’avaluaran conceptes gramaticals, sintàctics i lèxics amb preguntes del tipus d’omplir buits, parafrasejar, opció múltiple, relacionar, completar frases, etc., i a més a més hi haurà una secció de comprensió lectora i d’expressió escrita adaptada als diferents nivells. A 2n de Batxillerat es realitzarà una adaptació de un model d'examen PAU. No s'inclouran les destreses orals per motius d'infraestructura.

Les professores informaran de materials extra que l'alumnat pot realitzar durant l’estiu per assolir els coneixements necessaris i que podrà lliurar al professor en el moment de realitzar la prova. 

Recuperació de la matèria pendent de cursos anteriors. 
- ESO: Programes de Reforç
- BATXILLERAT: 
Al primer curs de batxillerat no existeixen matèries pendents, ja que és el principi de l’etapa. Al segon curs, es pot donar el cas de que un alumne porte l’àrea suspesa del curs anterior i haja de recuperar-la per tal de poder ser avaluat el curs present. En aquestos casos, el departament proporcionarà, si ho creu necessari, material extra per tal de que el alumne faça les pràctiques oportunes a certa periodicitat. Però, donat el caràcter acumulatiu de l’assignatura i el fet de que els continguts dels dos cursos apareixen de forma cíclica, es tindrà molt en compte el treball i el progrés de l’alumne durant el curs de segon.
Un alumne podrà recuperar la matèria pendent per dos camins:
a) Obtenint una puntuació igual o superior a 6 en qualsevol de les avaluacions del curs present.
b) Presentant-se i aprovant (una puntuació igual o superior a 5) una prova especial realitzada a finals d’abril o principi de maig. Aquesta prova tindrà l’estructura dels exàmens de setembre (objectius mínims) i es podrà realitzar en una o dues parts. 

NOTA: Tant en els exàmens de setembre com en les notes de pendents la nota màxima serà un 7, ja que s'avaluen continguts mínims. 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario