lunes, 2 de enero de 2012

PROVES HOMOLOGADES A2 (Nivell Bàsic) 2011-2012

S'aproxima la data per realitzar les proves homologades d'idiomes.  La forma de les proves i les seues condicions venen establides per la normativa de la Conselleria d'educació.

A continuació teniu alguns aclariments i podeu trobar el fullet informatiu de la Conselleria en aquest enllaç: Guia del Candidat.

Normativa: Orde  20/2011, de 24 d'octubre, de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació (DOCV nº 6646 del 8 de novembre de 2011).

Què és: És una prova que servix per a acreditar el nivell A2 de competència lingüística tal com ve definida en el Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües. 
Permet l’obtenció del certificat de Nivell Bàsic (A2) dels idiomes estrangers cursats en els centres docents i permet accedir al primer curs de Nivell Intermedi de les ensenyances d’idiomes en les Escoles d'Idiomes (no garanteix plaça).  

Qui pot presentar-se: Tots els alumnes i les alumnes que tinguen, almenys, 16 anys complits l’any natural de la realització de la prova i estiguen matriculats en el centre l’any de realització de l’esmentada prova.  

Estructura de la prova: La prova homologada s’estructura en 4 parts, que avaluen les destreses següents: 
Comprensió escrita (CE), aproximadament 50 minuts.
Comprensió oral (CO), aproximadament 25 minuts.
Expressió escrita (EE), aproximadament 60 minuts.
Expressió oral (EO), aproximadament 10/15 minuts de preparació, parelles 15 minuts i trios 20 minuts.
Els candidats podran accedir a totes i cada una de les proves sense que la superació de qualsevol d’estes siga requisit indispensable per a poder realitzar les restants.

Amb quina nota supere la prova: Cada una de les destreses de la prova representa el 25% de la nota final. Serà necessari obtindre, almenys, el 60% de la puntuació total possible en cada una de les quatre destreses.
Al percentatge obtingut en cada una de les destreses de que consta la prova homologada se li sumarà un 10% en el cas que l’alumne tinga una qualificació igual o superior a 7 en eixe idioma estranger objecte de la prova en el curs immediatament anterior a la celebració d’esta.
Les qualificacions s’expressaren amb els termes d’APTE o NO APTE.

La inscripció serà a la SECRETARIA del centre. 
ESTEU ATENTS A LES INSTRUCCIONS, ELS TERMINIS DE MATRICULACIÓ, PRESENTACIÓ DE DOCUMENTS I LES DADES I HORES DELS EXÀMENS QUE APAREIXERAN AVIAT.